Programma Sinterklaasintocht Rijssen

Nog een aantal nachtjes slapen, want op 19 november 2022 is het zover!

Sinterklaasintocht in Rijssen;

Kun jij ook niet wachten? Zullen wij eens een geheimpje verklappen? Sinterklaas en zijn Pieten kunnen ook niet wachten om alle kinderen weer te zien in Rijssen. Zaterdag 19 november komt Sint met zijn Pietenband, danspieten en uitdeel-Pieten naar onze mooie stad.

Met een bonte stoet aan Pieten en in zijn stoere pick-up truck zal hij om 12:00 uur zijn opwachting maken in de Oranjestraat en de kruising met de Graaf Ottostraat. Onder begeleiding van de vrolijke Muziekpieten vertrekt de stoet richting de rotonde Oranjestraat. Op het kruispunt met de Elsenerstraat gaat de stoet richting centrum – Bouwstraat – Hoge Wal Plein – Haarstraat – Schild. Hier zal Sint op het balkon van het Stadshotel welkom worden geheten door de burgemeester. Hierna gaat de stoet verder door de Grotestraat en aan het einde door de Rozengaarde naar het Pietenhuis tegenover de bibliotheek. Hier gaat Sint naar binnen om uit te rusten terwijl de Pieten hier hard aan het werk gaan om cadeautjes in te pakken voor in de schoen.

Programma:

12:00 uur            Start intocht Oranjestraat/Graaf Ottostraat
13:00 uur            Aankomst podium Schild
13:30 uur            Stoet gaat verder door Grotestraat
14:00 uur            Einde intocht bij Pietenhuis Rozengaarde 59


Download hier een grote versie van de route.

Bovenstaande tijden zijn richtlijnen, afhankelijk van de drukte kan de stoet iets eerder of later langskomen. 

Houdt aub wel rekening met elkaar, respecteer de 1.5 meter afstand en kom zoveel mogelijk op de fiets of lopend om parkeerproblemen te voorkomen.

Schuiven naar boven