Pelmolen en centrum Rijssen -   18 november 2023 - 12.45 uur

Programma Sinterklaasintocht Rijssen

Nog een aantal nachtjes slapen, want op 18 november 2023 is het zover!

Sinterklaasintocht in Rijssen;

Kun jij ook niet wachten? Zullen wij eens een geheimpje verklappen? Sinterklaas en zijn Pieten kunnen ook niet wachten om alle kinderen weer te zien in Rijssen. Zaterdag 18 november komt Sint met zijn Pietenband, danspieten en uitdeel-Pieten naar onze mooie stad.

De intocht begint dit jaar rond 12.45 uur. Dan komt Sint aan bij de Pelmolen samen met de pietenband en zo’n 40 pieten! We hebben pepernoten genoeg, dus wees allen welkom om lekker mee te feesten! Rond 13.15 uur vertrekken we naar het centrum, waar we rond 13.45/14.00 uur aankomen bij de fontein. Ondertussen halen de pieten de leukste grappen uit, laten de dames van de presentatie jullie lekker meezingen met bekende sinterklaasliedjes en leren de danspieten je de nieuwste pietendansen! 

Onze nieuwe burgemeester Jurgen van Houdt zal sint uiteraard welkom heten en vanaf de fontein op het Schild kan iedereen Sinterklaas goed zien en horen. Hierna gaat de stoet verder door de Grotestraat en aan het einde door de Rozengaarde naar het Pietenhuis tegenover de bibliotheek. Hier gaat Sint naar binnen om uit te rusten terwijl de Pieten hier hard aan het werk gaan om cadeautjes in te pakken voor in de schoen.

Programma:

12:45 uur           Sint komt in de Zomp aan bij de Pelmolen Rijssen
13:45 uur            Aankomst podium Schild
14:30 uur            Stoet gaat verder door Grotestraat
15:00 uur            Einde intocht bij Pietenhuis Rozengaarde 59

Download hier een grote versie van de route.

Bovenstaande tijden zijn richtlijnen, afhankelijk van de drukte kan de stoet iets eerder of later langskomen. 

Houdt aub wel rekening met elkaar en kom zoveel mogelijk op de fiets of lopend om parkeerproblemen te voorkomen

Schuiven naar boven