Sint is weer naar Spanje, tot volgend jaar!

Zelf pepernootjes bakken!

Recept: Je eigen pepernootjes bakken!

Dit is een heel gemakkelijk recept en kun je samen met mama, papa, grote zus of broer of heel misschien met je opa en oma bakken! Probeer het maar eens. Wel heel voorzichtig zijn hoor want een oven is heet!!

Wat heb je nodig?

100 gram boter, 1 of 2 eetlepels speculaaskruiden, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram bruine suiker, een klein beetje zout en 0,5 deciliter melk!

Aan de slag dan maar!

Je roert in een kom de boter zacht. Dan doe je er de bruine suiker, speculaaskruiden en het zout bij. Wel even heel goed roeren hoor! Hierna doe je het zelfrijzende bakmeel en de melk erbij. Dan heel goed kneden met een beetje een 'koude' hand, anders blijft het deeg zo aan je handen plakken en dat is helemaal niet fijn! Als je klaar bent met het kneden zet je het een half uurtje in de koelkast om het op te laten stijven!

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Haal na een half uurtje het deeg uit de koelkast en maak van het deeg kleine bolletjes. Leg de bolletjes op de bakplaat! Bakplaat in de oven schuiven en kijk......je eigen gemaakte pepernootjes zijn klaar.

Eet smakelijk! Wel goed je tandjes poetsen hoor...